söndag, mars 27, 2005

Detta är Ordvist

...Tror jag i alla fall.
Det jag vet, är att jag spyr ur mig ordvitsar jämt och ständigt.

Jag har en förmåga att kunna se meningar i ord som de flesta kanske inte ser, eller i alla fall för det mesta inte aktivt reflekterar över.
Jag har, om jag tar mig friheten att uttrycka det lite högtidligt, en övernaturlig förmåga. En gåva, eller kanske en välsignelse.

De flesta människor jag träffat saknar förmågan att öppenhjärtligt och välsinnat uppskatta ordvitsar, och detta är såklart ett problem för mig.

Jag kan inte låta mig vara den jag egentligen är; en ordvitsare.
Men nu är det slut på denna saknad av mig själv i mitt innersta väsen.

Lösningen är en liten blogg där jag kan enkelt, smidigt, prydligt och ärligt kan låta mina tankar bli till uttalade, eller i detta fallet utskrivna, ord och meningar. Jag har därför satt upp en liten blogg jag valt att kalla Ordvist. Jag tycker att det är mycket lämpligt eftersom man troligen först läser det på ett sätt, men efter ett tag ser det på ett annat sätt.
Min tanke är att ni som läser själva ordet ordvist, först ska tro att det är ett felstavat ordvits, men vid närmare eftertanke se att det handlar om en plats orden kan se som sitt hem.

Jag har även en liten böjning åt att elektroniskt uttrycka mig på någon sorts svengelska, så bry er inte om mina plötsliga inslag av engelska i de annars så trevliga svenska meningarna.


Jag vet ännu inte hur jag ska disponera mina vackra ordvitsar, men på något sätt hoppas jag kunna fylla denna blogg med ordvitsar, så att det i verklig mening blir en ordvist!

Tack för mig för nu. Och läs gärna vidare!
Linus