lördag, juni 23, 2007

Microsoft Surface



Den nya datorn är ju faktiskt ganska stor...

Joe Labero och Las Vegas.

”Jag har länge varit nära att få min egen show i Vegas. Men i slutändan tycks det omöjligt – om man inte är homosexuell, jude eller amerikan. Ja, jag vill ju självklart inte låta fördomsfull, jag är bara krass. En blond svensk viking har svårt att hävda sig mot de hierarkier som styr i Vegas – där makten består av judiska buisnessyndikat, amerikanska dollarmiljonärer och homosexuella artistbokare."
-Joe Labero


Jaaaaa du...
Detta fick jag höra om för några timmar sedan då jag lyssnade på Pang Prego på den statligt ägda radiokanalen P3.
Några väldigt intressanta analyser av uttalandet och en högläsning av citatet från tidningen Resumés (tidningen som har valt att publicera den intervju där citatet återfinns) förlag fick plats i programmet.

Jag orkar inte just nu gå in på citatet, men kan ju bara göra en liten association från Labero och Vegas till en ganska nyligen släppt singel; efter lite kikande på nätet tror jag att den släpptes den 12/3-07; med och av Natascha Bedingfield som heter "I wanna have Your babies" där den första versen lyder:

What happens in Vegas stays in Vegas,
But what if it don't?
What happens in my head stays in my head,
But sometimes it won't.
What if you knew what I was thinking?
Would it make you like "Whoa!"?
I don't wanna risk putting my foot in this
So I keep my mouth closed.
Jag råkade höra en intervju med damen ifråga på samma eminenta radiokanal¨, i programmet P3 Star, och låten analyserades i småbitar av Natascha och programlederskan fröken Bråding.

Den första versen tycker jag att Labero borde spela om och om igen för sig själv där han ligger på sitt hotellrum och gråter över sina missade chanser här i livet, och känner ilska mot judar, homosexuella och amerikaner.

Helt klart är ju att det som händer i Vegas den här gången inte fick stanna där, eftersom Joe berättade det för tidningen Resumé och i förlängningen hela svenska folket, och nu börjar vi ju märka vad som händer om det inte stannar i Vegas.


Det var första två raderna, nu kommer vi till rad 3 och 4. Ibland tänker man saker som faktiskt borde stanna inuti skallen, men den här gången gjorde de inte det...

"What if you knew what I was thinking?
Would it make you like "Whoa!"?"

Jaaa, Joe, nu när jag fick reda på vad du faktiskt tänker, så blir det liksom Whoa!


" I don't wanna risk putting my foot in this
So I keep my mouth closed."

Detta är nog ett av de viktigaste sakerna i hela versen. Fram tills nu har Joe bara filosoferat och faktiskt följt Nataschas text till punkt och pricka, men han struntade i den sista grejen, att hålla munnen stängd.


Kanske är det som så att Joe hörde Nataschas sång och tänkte att han faktiskt också var lite nyfiken på vad som skulle hända om det inte stannade i Vegas, i hans huvud, vad folk skulle tycka om honom då, och att han troligen var lite modigare än fröken Bedingfield, så han vågade faktiskt trampa rakt ner i klaveret.


Nu är vi åter till debatten om farliga dataspel, tv, musik och så vidare.
Om man spelar Postal 2, kommer man då och gå ut med en spade och slå ihjäl folk och sparka fotboll med deras huvuden?? Om man lyssnar på Marilyn Manson, blir man ond och skjuter bilister med snipergevär då?
När man kollat på motorsågsmassakern, blir man en själv?

När jag nu väldigt hastigt visat på att Joe Labero lyssnat på en farlig låt av Natascha Bedingfield och bestämt sig för att leva ut låten tycker jag att vi en gång för alla kan enas om att det är livsfarligt med musik i alla fall!!! Musikens påverkan på psykiskt instabila personer är oerhört stark, och nu har den tydligen påverkat en blond svensk viking dessutom!
SKANDAL!


Eller?...

Kubbspel från Åhléns.

"Hejsan alla glada midsommarfirare."
Skulle man kunna ha sagt om man trodde att alla midsommarfirare var glada.
De var det inte kan jag berätta.

När jag kom hem, strax innan 01.00 på midsommardagens tidigaste morgon, var det lite tjafs utanför mitt fönster, nere på gatan.

En tjej stod upptryckt mot väggen av nån smart kille, och killens kompis stod en bit bort och verkade lite smått besvärad av pojke vs. flicka...

Lite fördomsfull som jag är tänkte jag direkt att killen kanske gör något dumt och våldsamt, för det är, enligt min mening, det som ibland händer när pojkar är tokfulla och heligt förbannade på sina flickvänner eller någon annan stackare som råkar stå lite för nära...

Nu hände ingenting våldsamt, utan killen höll fast tjejen som sa åt honom att släppa henne och sticka därifrån. Till slut släppte den lilla alkoholpåverkade gossen sin dam som gick och satte sig i en port och började gråta. Den gudfruktiga gossen släntrade iväg till sin kamrat, och tillsammans gingo de, dock inte hand i hand, iväg genom natten.

Och tjejen satt kvar i porten och grät...


Men nu till det egentliga budskapet med min lilla bloggning; kubbspelet från Åhléns!

I onsdags, möjligen torsdags, gick jag till Åhléns med en liten vän och hans ännu kortare flickvän/sambo. Vi var där i kubbärende.

På midsommar spelar man kubb tyckte mina Åhlénsfärdkamrater.
Så in på Åhléns gick vi, där ett av de första sakerna man ser är ett kubbspel för 100 kronor.

Lite smått skadad är jag, för jag lägger näst intill alltid märke till löjliga felstavningar och särskrivningar, och texten på kubbspelet var ju helt otroligt rolig.

"Ett medeltida sällskaps spel från Gotland"

OK.
Det är mycket möjligt att det inte heller var ett stort G i Gotland, men så hemskt petig skall jag inte vara.

Det är ju ändå lite häftigt att de säljer, som jag tolkar texten med lite smått underliga syftningar åt olika håll, ett medeltida sällskaps spel för endast 100 kronor. Om det verkligen var så att spelet tillhört ett medeltida sällskap hade jag förväntat mig att det skulle kosta multum, och ligga inmontrat på ett museum, inte säljas i detaljhandeln för en Carl von Linné.

Men vad vet väl jag, det enda jag vet är att den lilla gråtande flickan inte sitter kvar i porten, såvitt jag vet kanske hon sitter på en äng, och luktar på sina blommor... Innan hon satte sig rakt på en (...) ???.

Mims - This is why I'm hot

Så bra det kan bli när man kan komma på många ord i en refräng!

Nu tänker jag ta mig friheten att lite smått direktöversätta sommarens smartaste refräng:

Det här är varför jag är het.
Det här är varför jag är het.
Det här är varför, det här är varför.
Det här är varför jag är het.

Det här är varför jag är het.
Det här är varför jag är het.
Det här är varför, det här är varför.
Det här är varför jag är het.

Jag är het för att jag är flygig.
Du är det inte för att du inte är det.
Det här är varför, det här är varför.
Det här är varför jag är het.

Jag är het för att jag är flygig.
Du är det inte för att du inte är det.
Det här är varför, det här är varför.
Det här är varför jag är het.

Väldigt fin låt.

När jag satt och översatte den intelligenta texten och samtidigt slösurfade lite Mims på google så hittade jag det här. En väldigt stringent analys av texten som visar på att den inte är så dum ändå.

Kram kram!