lördag, april 02, 2005

TV3

Även om TV3 inte faller under något jag i normala fall skulle kalla ordvitsning, så är tv-kanalens Text-TV något av det absurdaste som finns att tillgå från tv-soffan. Och när jag säger något av det absurdaste, så räknar jag till exempel Antikrundan och Paradise Hotel till den liga i vilken ovan nämnda Text-TV spelar.

Det verkar som om någon liten datanörd med alldeles för mycket att göra, gör alldeles för lite på sitt jobb som nyhetsjournalist på TV3 Text-TV!

Nyheterna är absurda på det sättet att de ofta slutar med en liten normativ (värderande) kommentar. En av de absolut bästa, till vilken jag inte kommer ihåg själva nyheten, är nog ändå; Det var väl patriotiskt och bra?

Dessa fantastiska kommentarer av nyheterna på TV3 går tyvärr inte att se när som helst. tidig morgon och sen kväll verkar vara parningstiderna för normativa nisse, för det är då det fullkomligt blomstrar av konstiga kommentarer av nyheterna. Men på dagarna är de spårlöst försvunna.

Jag har diskuterat detta med en kompis, faktiskt densamme som uppmärksammade detta pikanta lilla faktum, och vi har kommit fram till att datanörden Nisse sitter och skriver av nyheterna från aftonbladet, vilket ju tillochmed officiellt är fallet, och då han är ensam på kvällarna så tillåter han sig näst intill vilka kommentarer som helst. Men när den ansvariga utgivaren kommer på morgonen blir alla nyheter rättade så att pensionärer och andra mindre humorösa människor (jag hatar inte pensionärer, men de är ofta mycket äldre än mig, och har till och med ofta andra värderingar och humor än mig... vilket jag subtilt, eller kanske övertydligt försökte påpeka här...) ska klara av att läsa nyheterna utan att stämma TV3 varje dag.

Detta är verkligen kul. Så jag pushar verkligen för att sent på kvällen kolla in TV3:s Text-TV. Kanske i sällskap med en trevlig hund eller en vandrande pinne? Och rent klockmässigt passar det ju precis efter Conan O'Brien. För efter Conan är det bäddags! Sådeså!

Godnatt. (Även om jag själv troligen inte går och lägger mig nu...)

Ursäkta, en rättelse

Sitter jag och ljuger mitt i mörka natten?

Jaa det gör jag, om än omedvetet. Jag skrev att påven låg på sin dödsbädd, men stackarn var ju död. Jaja, inte mycket jag kan göra åt det. Men jag kan ju inte stillatigande se på när min blogg lider av felaktigheter...

Och nu har jag åtgärdat felet. Och jag är nöjd och glad.

Det var ju trevligt.

Till den som bryr sig

Min vackra intetsägande underförstådda dåligt självförtroendefyllda titel till trots är denna post faktiskt till alla, och inte bara till de som vill läsa den.

Därmed inte sagt att du måste läsa den om du inte vill, men konsekvenserna kan bli digra om du motsätter dig min ödmjuka inbjudan till läsning.

Eller så var jag inte ens rolig. Men skriva kan jag göra ändå. Eftersom det i sanning är tredje posten ever på min sajt, så kan jag ju utgå från att ingen någonsin hört talas om den, och därigenom ge mig själv rätt, och samtidigt fel. Fast jag vet inte varför jag har fel...

Men nu virrade jag runt i spiraler som tog slut.

Catch up. [Till tomaten som nyss blivit överkörd av en bil]. Är inte rolig i svensk översättning... Kom nu ketchup så går vi... För det första består Ketchup ungefär till lika stor del av socker som av tomater, så det funkar inte att ha ett entydigt ketchup som själva skämtet. Däremot Catch up, som ljuder ketchup, och betyder kom ikapp (enligt NE.se), är riktigt roligt.

För att vara rolig måste en riktigt bra ordvits ha två helt olika meningar. Men detta är ju en regel med flera undantag. Och jag tänker inte fördjupa mig i detta, någonsin. Men även detta har ju sina undantag. För jag kan verkligen inte garantera att jag om en halvtimme eller så sätter mig ner och bloggar om just det jag sagt att jag inte tänker blogga om...


Det jag tänkte säga när jag satte mig ner för att blogga detta, var att jag tänkte använda mitt lilla fickminne så att jag kan komma ihåg mina ordvitsar och sedan lägga ut dom här för alla, det vill säga mig det, att njuta av!

Tack för ordet.
Och det var en ordvits, även om näst intill ingen förstår den... (om just DU inte förstod, föreslår jag att DU tar och läser min post om katarsis...).


[Och för er som alltid gått och funderat på varför tre efter varandra följande punkter är korrekt, men att vilket nummer av punkter som helst som följer efter varandra, utom just tre, är fel.
Svaret på er fråga, vilken ni ännu gissningsvis inte formulerat, är; utelämningstecken! tre efter varandra följande punkter har ett namn, detta är utelämningstecken.]

Lite verbal katarsis...

Hejsan alla käranden i ordvitsmålet.

Ja, jag vet. Jag pratar bara med mig själv. Jag är faktiskt riktigt glad om jag själv läser min blogg en gång om dagen, men drömma kan man ju göra någon gång ibland...
Just nu gör jag dock inte det, utan inser min ensamhet i ordträsket. Så jag tänkte utföra en liten själslig rensning. Det passar sig ju nu när den gamla påven ligger för döden, och säkert katarsar sig (om det nu är så man böjer det vackra ordet) för glatta livet, eller det lilla han har kvar.

Jag tänkte utföra min lilla katarsis online, på webben. On the net som det heter.

Och min katarsis, vilket jag nu upprepar för tredje gången tror jag bestämt, består såklart av ordvitsar! Jag kan inte hålla kvar dom i min kroppshydda. Som tyvärr inte är så rymlig som jag ibland, dock sällan, skulle vilja att den var.

Jag tänker helt enkelt skriva ner lite ordvitsar med eller utan förklaring. Vissa ordvitsar förstår man, andra inte. Och ibland är det så förnuftigt att de ordvitsar man inte förstår inte är ämnade att förstås av vissa människor... Oftast gäller detta ordvitsar som är alldeles för sjuka eller snuskiga, och de som inte ska förstå dem är oftast barn eller äldre människor, utan den grova humor som krävs för att förstå det roliga.

Men nog om alla omständiga omständigheter.

Let the ordvitsning begin!


"Stop Stalin"
Från Family Guy. Istället för "Stop stalling", på svenska ungefär; sluta fördröja.




Och döm om min förvåning när min hjärna helt tömts på alla sorters ordvitsar i den sekund jag blivit nöjd med min förklaring, disposition, kommatering och fetstilning av bloggandet.

Jag får helt enkelt blogga igen när min hjärna återhämtat sig från chocken att jag faktiskt för första gången skrivit ner och publicerat en ordvits jag verkligen gillar. Även om jag ännu inte är helt mogen att öppna mitt hjärta och dunka in mina egenpåhittade ordvitsar. Men den dagen är snart kommen, det lovar jag.

Och om det nu är så att någon sett min blogg så kan jag bara berätta att jag ska ta och fixa till en liten logotype, så att det känns värdigt en ordvitsarnas hemvist. Eller rättare sagt ska jag ta mitt pick och mina nycklar och gå hem till en kompis och låta honom göra en logotype, under mitt överinseende så klart.

Men detta är allt från mig idag. Jag hoppas att alla som läser detta, det vill säga mig själv, har en fortsatt trevlig kväll, eller, om jag skulle läsa detta på morgonen dagen efter jag skrev det, en trevlig dag!