lördag, augusti 06, 2005

Det finns ett ställe där man...

Faktiskt kan fördriva tid.

Urban Dictionary heter det stället. Om jag ska bli tvungen att bege mig till mitt smultronställe i någon udda meditationsövning kanske jag hamnar där. Men inget är säkert.

En Pack Rat exempelvis, kan vara någon som samlar på sig saker, och inte är villig att rensa ut saker som inte alls borde samlas, vilket jag blivit beskylld för, men eftersom ingen förstår mig så gissar jag att det var en komplimang...

Men det kan även, vilket vi ser på den första definitionen, vara någon (Richard Gere) som gillar att stoppa in små gnagare i en definierad öppning.

Eller, om du går in på länken ovan och scrollar till definition nummer 3, så kan man mena en annan sexuell övning...

Näe, nu blidde det tråkigt. Kommer inte på något mer att skriva här. Men Family Guy är fortfarande kul, och Scientist regerade.

Varför kan gamla saker inte bara fungera?

Nu sitter jag och har nyss - eller snarare för en stund sedan - insett att den stereoförstärkare jag lagt flera dagslöner på diskriminerar den eller de högtalare som är anslutna i Left-ingången.

Inte nog med att radion inte fungerar på min fantastiska reciever, nu ska även ljudet krångla, och jag som i ca. en månad trott att det var högtalarna som var problemet.

Kanske ska jag även tala om att när jag pratar om att jafg lagt ut flera dagslöner på min defekta förstärkare/reciever så menar jag då dagslöner för en handikappad kines som jobbar deltid på ett risfält i norra Nicaragua... Med andra ord; 25 hela kronor!!!

Jag vet vad du tänker, skandal! Hur fasen kan en HiFi-enhet för hela 25 kronor ens sitta ihop? Men det ska jag tala om för dig. Den sitter mycket bra ihop. Och den spelar upp ljud väldigt bra i mina högtalare för 75 kronor paret. Även om den då lider av vissa små blessyrer... (Då jag inte var helt säker på att jag kunde använda ordet blessyr om en förstärkare kollade jag upp det på NE.se, och mycket riktigt, det kan jag inte!)

Mina högtalare för 75 kronor har faktiskt ett förvånansvärt bra ljud, även om jag sorgligt nog upptäckte att diskanten på den ena högtalaren är kaputt... Men ändå. Ljud blir det.

Men häromdagen köpte jag två nya högtalare, denna gång för sextio kronor, och nu ska vi se om dessa är fullt fungerande. Min dröm är att jag en morgon sätter igång min dyra och funktionella ljudanläggning, och märker att allt fungerar. Men troligen händer det inte... Jag får nog ta och investera mera pengar i en fungerande förstärkare....

Men fantabulous är det iaf att jag lyckats få ihop fyra högtalare och en förstärkare för endast 175 kronor. Även om jag betalade 100 kronor för att få de första paret högtalare hemfraktade...

Och ännu mer greatastic är det att alla pengar jag betalat gått direkt till röda korset. Då kan jag sitta och lyssna på den vänstra delen av mina favoritlåtar och verkligen njuta i fulla drag med riktigt gott samvete!!!