onsdag, april 20, 2005

För att återknyta till glassen

Nu måste jag bara snabbt innan jag ska somna skriva ner en liten fundering angående Magnum White.

Jag såg att den fanns omämnd på Aftonbladet, denna underbara källa för tokiga nyheter, som en glass med eventuella rasistiska undertolkningar.

Men min tolkning är en associationstolkning med flera olika lösningar.

Magnum White. Det sista är ju enkelt; white = vit. Så, nu har vi löst det. Men det kommer mer.

Nu fokuserar vi på det viktiga. Magnum. Antingen syftar detta till TV-serien Magnum med Tom Selleck, och då kan vi gissa att glassen således är en hyllning till den vite privatdetektiven Magnum. Och det kan ju vara dåligt, om man inte gillade serien, eller om man tyckte att det var fel att det var tre vita huvudkaraktärer och bara en svart huvudkaraktär i serien. Och då blir ju glassen Magnum White ett tecken på hur GB gillar vita åttiotalsmän.

Man kan också tänka sig att vi tänker Magnum som ett vapen, en Magnum .44 kanske. Och nu kommer vi något riktigt intressant på spåret. Vapen och ordet vit. Och vad betyder då detta?

Jaa, antingen är det väl en uppmaning att döda vita med en Magnum .44, eller så är det en uppmaning till vita att börja använda Magnum .44 i olika sammanhang; förslagsvis att skjuta bort de som inte är vita, så att just den vita Magnumglassen får vara ensam i glassfrysen...


När jag funderar på alla dessa rasistiska och allmänt förjäkliga glassar, så börjar jag mer och mer fundera på följande; kanske är det GB:s fel att främlingsfientliga partier får valframgångar ibland. Ny Demokrati på nittiotalet, det var nog helt GB:s förtjänst. Och nu senast är det ju halvt rumsrena sveridemokrater och nationaldemokrater och allt vad dom kallar sig. Och Allt detta tack vare GB.

Och som jag idag hörde på ett alldeles för långt seminarium, (detta är inte en ordagrann återgivning, men budskapet går fram); "på internet så träffas nazister, och kan umgås med andra nazister, och så umgås dom bara med varandra och får ingen annan bild av världen".

Internet alltså. För i verkliga livet så umgås ju nazisterna oftast i multikulturella grupper och diskuterar och slutar upp med sina barnsliga nazisterier. Eller kanske dom sitter i gamla hus och umgås med just andra nazister mest hela dagarna?...
Jag låter det svaret vara osagt. Vem vet.

...Hitlers maktövertagande i Tyskland kanske berodde på att han kände på sig att Internet skulle komma, och att GB skulle döpa en glass i hans ära?

Eller så Kanske GB och Internet startades för att hålla igång nazismen? Konspirationsteori är mycket fascinerande. Men även jag tycker att det måste finnas någon måtta på tokigheterna i världen.

Satsa er tokiga tid på att samla gratiskuponger istället för att konspirera ihop konstiga associationskedjor!

GOdNaTt