söndag, april 16, 2006

Ordtrist

Jag tittade tidigare idag på ett hemskt program, styrt av min nemesis Adam Alsing. Eller heter han Allsång? Eller Kalsong? Äh.

Jag får höra några gånger om dagen att mina ordvitsar verkligen är dåliga. Mycket uuuuuuuuuuuh och buuuuuuuu blir det när man är för snabb med sina tankar.

Men hur dåliga mina ordvitsar än må vara så finns det en man som alltid är sämre.

Och det är herr Kalsing. Inte ens när han har ett helt litet hov med tjänare som på olika sätt ska försöka hjälpa honom att vara lite mindre tråkig, så lyckas det.

Han sitter alltså med små fusklappar och drar de mest långsökt dåliga vitsar jag någonsin hört. ungefär såhär lät det tidigare idag: "Gorillor har visst ett eget språk; burspråk". Och det drar han till med med hjälp av en fusklapp. Hur är det kul?

Ordvitsar skall vara spontana i så hög grad det är möjligt. Situationsanpassade vitsar som dras direkt något händer. Men inte Adam Kalsing inte. Han ska minsann sitta med fusklappar och i förväg bestämda konversationsämnen och dra dåliga ordvitsar som skulle kunna ursäktas om de drogs på ett Zoo framför apburen, men de borde nästan vara olagliga på ett tv-program med massvis av författare som sitter och förbereder skämten.

Man kan inte hålla på och dra ordvitsar från fusklappar heller!

Näe säger jag. Ni ca. 2500 människor som har såna där tv-boxar som man mäter tittarsiffror med och generaliserar över alla 9 miljoner som bor i det här lilla landet; snälla ni! Bojkotta Adam Kalsing och låt smutskastandet av ordvitsen få ett slut!

NU!