måndag, maj 07, 2007

Fläskkotlett

Jag har läst medie- och kommunikationsvetenskap, där får man bland annat lära sig ett och annat om skillnaden på opinionsförmedling och opinionsbildning...

Aftonbladet har börjat med en äcklig sak kallat mustaschkampen, där stackars män skall tvingas spara mustasch, fotografera sig själva med densamma och vara med i någon tävling.
Allt detta för att rädda livet på folk som har prostatacancer, eller möjligen förebygga utvecklingen av cancer i prostatan.
Hur rimmar detta då? Illa såklart. Ingen blir frisk från, eller undviker, prostatacancer bara för att de odlar mustasch. Det är ju såklart pengarna det genererar när man skickar sms och röstar på den snyggaste mustaschen, som senare påstås gå till cancerfonden, som räddar liv.

Pengar räddar liv, inte mustascher!!!

Sen så kan man ju fråga sig om det är ett ändamål som helgar medlen... Detta med att samla in pengar till cancerfonden genom att ett nyhetsmedium agerar opinionsbildare...

Tjaaa. Aftonbladet tjänar ju massa pengar på att man går in på deras hemsida och tittar på bilderna, då det ju är späckat med reklam överallt på aftonbladet.se...


Bra tänkt aftonbladet, men jag tycker ni begår justitievåldtäkt (vad det nu kan vara...?)!

Som protest tänker jag raka mig enbart på överläppen ett tag framöver, och då jag tyvärr inte har någon rejäl skäggväxt, utan en ganska blek kopia av ansiktsbehåring, tänker jag inte heller knäppa kort av mitt ansikte, utan låter var och en föreställa sig styggelsen!

Idag satt jag i solen och väntade på bussen, med mitt "skägg" då en man med en systemkasse vågar sig fram och sätter sig bredvid mig.
Efter en liten stund säger han någonting, så artig som jag är plockar jag av mig mina hörlurar och frågar vad han sa. "Blommor?" upprepar han då och pekar på min stora pappkasse med en ganska stor fikus i. (Och fikus är här synonymt med krukväxt...)
Mannen med systemkassen har på sina kinder rejäla fläskkotletter (här kan vi även kalla fläskkotlett för sideburns eller monsterpolisonger), kanske en aning illa skötta, men ändå något en raggare kan få höjt självförtroende av.

Tidigare i mitt korta liv har jag inte samtalat mycket med kotlettbeprydda män, så jag tror att det var min protest mot aftonbladet som opinionsbildare som inbjöd till samtalet.
Vi hade något gemensamt han och jag, ansiktsbehåring!

Coolt som sjutton tycker jag, en ny värld har öppnat sig för mina ögon!
Det var allt jag hade att rapportera för tillfället!